Lyckad Hamndag i dåligt väder

Hovås Hamndag som för tredje året i rad ”i modern tid” arrangerades första söndagen i september av R/S Hovås, Askims Sjöscoutkår och Hovås Askims Båtklubb lockade denna regntunga dag något färre besökare – ca 300 mot förra årets ca 500. Väderprognosen hade prognostiserat kraftigt regn men riktigt så illa blev det inte – endast några lätta stänk under de tre timmar som aktiviteterna pågick. Liksom förra året var uppvisningen av Sjöräddningens Rescuerunner i hamnbassängen en höjdpunkt, den spektakulära räddningen av Sjöfartsverkets helikopter utanför hamnpiren likaså. Uppskattade inslag var också den lilla ”träbåtsfestivalen”, Brandförsvarets insats att med stegbilen fixa den högsta flagglinan som gått av i vår fina signalmast som invigdes vid Hamndagen förra året, Tuba-kvartettens musikunderhållning, scouternas knop tävling och HABKs poängpromenad som lockade ett 70-tal deltagare. Repet på vår klubbstuga som utgjorde sista frågan var 6,6 meter långt! Och ingen behövde gå hungrig eller törstig eftersom Scouterna sålde korv, SOS Fodd truck – ”vi släcker din hunger” sålde wraps och våfflor och HABK bjöd på kaffe och kakor. Dessutom svarade Sällskapet Livbojen för kaffe- och lotteriförsäljning av bla tavlor signerade Franz Glatzl, en av grundarna till räddningsstationen i Hovås och hedersmedlem i HABK.

För HABK / Janerik Dimming, Ordf